Son dönemde yaşadığım çıldırtıcı bel ağrıları sonucunda bir buçuk ay kadar önce yüzmeye başladım. Okulun havuzuna gidiyorum ve okula gittiğim hergün mutlaka yüzüyorum. Havuza girdiğim anda bütün ağrılarım yok olduğu ve havuzda kaldığım süre boyunca da geri gelmedikleri için yüzmek benim için oldukça vazgeçilmez bir aktivite haline geldi. Hergün öğle saatlerinde büyük bir sadakat ve heyecanla havuza koşuyorum. Hal böyle olunca aşk yaşadığım yeni sporum hakkında düşünmeye başladım. Yüzmek vücudu zorlamadan maksimum hareket sağladığı halde neden olması gerektiği kadar popüler değil sorusu aklıma takıldı. Bu soruya üç cevabım var:

1. Yüzme sporu ülkemizde yapması kolay bir spor değil. Düzgün havuz sayısı az ve düzgün olan bu az sayıdaki havuzlar da çok pahalı.

2. Senede 1 hafta belki yüzen bir millet olduğumuz için çoğumuz nasıl yüzeceğimizi bilmiyoruz. Genelde köpekleme tabir edebileceğimiz garip bir stille yüzüyoruz ve nedense özellikle yüzmede bu işi düzgün yapamıyor olmak bize çok batıyor.

3. Bence en önemli madde bu. Önce bir soruyla başlayalım: Kimler spor yapar? Kilo vermek isteyenler ve sağlıklı yaşamak isteyenler, evet. Dahil olduğum ilk grubun spor salonlarındaki en büyük kabusu ise hijyenik olmayan spor aletlerinden mikrop kapmak değil, ikinci gruptaki taş tabir ettiğimiz insanlarla karşılaşmaktır. Bizler bu yüzden spor salonlarına yazıldığımız gün gider popomuzu daha küçük gösteren eşofman altları satın alırız. Yoga ve aerobik derslerinde sallanan yağlarımız ve dengesiz bacaklarımız görünmesin diye en arkadan yer kaparız. Sahip olmak istediğimiz vücutlara sahip olan ve hala utanmadan spor yapan bu insanları hem çok kıskanır hem de onlara ölesiye gıcık oluruz.

Üstelik spor salonu çalışanları da bu hislerimizi iyice körükler. Atletik yapılı taş hatunlar sanki çok lazımmış gibi ekstra ilgi görür. Siz orada ne işe yaradığını tam anlamadığınız bir alette düğüm olmuşken birinin geip sizi çözmesini boşuna bekler durursunuz.

Şimdi bütün bu hisleri alın ve neredeyse çırılçıplak olduğunuz havuz ortamına yerleştirin. Nasıl oldu? Zengin gösterdi değil mi? Sıkıyorsa havuzda bulun poponuzu küçük gösterecek mayoyu. Bonelerin en pahalısı, gözlüklerin en karizmatiği, mayoların en korsesi bile saklayamaz o yağları artık. Hayır belki bir kısıtlama olsa havuzlarda, ve belirli saatlerde belirli kilo aralıklarındaki insanları alsalar, bu nadide spor biraz daha popülerleşebilir. Ama şu anki karma haliyle, sizden 250 gram zayıf olanlar bile size böyle görünür


(Michael Phelps'e selam ederim)

Ve siz kendinizi böyle hissedersiniz


Ama bir kere suya girince hepsi geçiyor arkadaşlar. Tavsiye ederim.

Comments (0)